maandag, 21 mei 2018
A+ R A-

Joomla is open source

Joomla is open source software, gratis voor iedereen 

Basis idee van ontwikkelaars achter open source software is dat het voor iedereen beschikbaar moet zijn. Zonder monopolie van bepaalde bedrijven, groepen of overheden.

Joomla is open source én gratis. Aan het project werken honderden professionals wereldwijd mee, er zit inmiddels tienduizenden manuren werk in. Het is relatief gezien het meest veilige systeem voor dynamische websites met CMS dat er bestaat. Daarbij opgemerkt dat degene die er een website mee bouwt, op de hoogte moet zijn van slechte / dubieuze uitbreidingen en alert moet reageren op security updates van Joomla én extensies. 

Er zijn talloze uitbreidingen gemaakt door ontwikkelaars, zowel gratis als commercieel. Open source wil niet zeggen dat het per definitie gratis is.

Closed Source CMS

De broncode van een commercieel CMS is meestal closed source, het blijft eigendom van de makers. Als u uw website zou willen uit breiden met meer mogelijkheden bent u afhankelijk van de eigenaar / verkoper van dat CMS. Mocht u om wat voor reden het contact met de eigenaar van het CMS willen verbreken of de aanbieder gaat failliet, zal het heel moeilijk worden om voor uw website iemand te vinden die het technisch onderhoud kan of wil overnemen. Met Joomla kunt u altijd bij een andere gespecialiseerde Joomla websitebouwer terecht.

 

Er zijn wel redenen te bedenken voor grote bedrijven om geen Joomla te gebruiken. Het gaat dan meestal om zeer geavanceerde technieken die nog niet voor Joomla beschikbaar zijn. Voor MKB, particulieren zijn die redenen meestal niet aan de orde.

Tekst bron: WebSiteMet  Copyright: WebsiteMet